De perfecte hamburger is donkerbruin maar niet aangebrand. Het broodje is knapperig en het vlees is lekker sappig. Wat je nodig hebt is een hete barbecue richting de 200 graden. Belangrijk om geen deksel te gebruiken want dan blijft het vocht in de barbecue hangen en krijg je geen krokante korst. Maak zeker het rooster schoon zodat je vlees niet blijft plakken. Om de hamburger smaak te geven strooi je versgemalen zwarte peper en grof zeezout vlak voordat je het vlees op de grill legt. Zodra de burger op de grill ligt is het belangrijk om het vlees regelmatig te draaien voor een gelijkmatige garing. De eerst keer dat je mag draaien is wanneer de hamburger zelf loskomt van het rooster. Geef je hamburger de tijd om te garen en ga er niet op duwen. Want dan duw je de sappen uit het vlees. Heb geduld! Wanneer is de hamburger gaar? Idealiter schaf je een thermometer aan. De kerntemperatuur van een gare hamburger is 70 graden. Heb je graag een saignant gebakken hamburger dan is de kerntemperatuur niet hoger dan 55 tot 58 graden. Bij gebrek aan een thermometer snijd je best de hamburger open. Als je de hamburger van de barbecue haalt laat je hem best 2 tot 3 minuten rusten. Zo kan al het vocht zich over de hamburger verdelen. Wil je net dat tikkeltje meer, probeer de entrecote burger zeker een keer! ;)
top of page
bottom of page
Comments